Release: Faberyayo X Tom Trago - Nacht EP

Vandaag verschijnt de EP van deze twee enfant terribles op Magnetron Music. Eerder deze maand verscheen er al een trip van een video bij Diep in het Notenwoud van Sasa Ostoja & Jan Jesse Bakker.

Check de EP in:

Itunes
Spotifty
Deezer

“We zijn al lang vrienden. Kameraden, strijders van de nacht. We zijn heel wat avonden bij mij geëindigd.” Eigenlijk is het volstrekt logisch dat Tom Trago en Pepijn Lanen alias Faberyayo een muzikaal verbond met elkaar aangegaan zijn.

“Hoe is het met je?” “En met jou?” “Kokoswatertje?” “Of toch maar een biertje?” Het begint altijd een beetje ongemakkelijk, maar meestal eindigt het binnen een uur of drie met een complete track. Tom Trago en Faberyayo maakten al zeker drie albums met elkaar, maar alleen de beste vijf tracks komen nu uit op een EP over de bindende factor in hun band: de nacht. Tom Trago: “Dan zette ik mijn MPC sampler aan, soms had Pepijn dan een sample bij zich, soms helemaal niets. Hij ging dan in een hoekje zitten en aanwijzingen geven. Alles is gemaakt waar hij bij zat. Ik had zijn energie nodig, en hij de mijne, dat hoorde bij het productieproces. Op een gegeven moment werd ie dan stil en zat ie wat met zijn telefoon te spelen. Op een gegeven moment zette ik dan de microfoon klaar en rapte hij het hele nummer in, van begin tot eind. Dat was altijd de eerste keer dat ik de tekst hoorde. Ik vind dat echt ongelofelijk. Diep In Het Notenwoud heb ik inmiddels een miljoen keer gehoord, ik kan het nog steeds niet narappen.” - 3voor12 

Lees het volledige interview met 3voor12 hier.

97-14171744530